Trimsalon

het trimpakket 

Trimbeurten


Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn qua trimmen in onze salon

Ozon behandelingen
 

Bekijk hier wat Ozon inhoud en de mogelijkheden in onze salon

Over Ozon behandelingen

Een ozonbehandeling voor honden is een therapie waarbij ozongas wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen bij honden te behandelen. Ozon (O3) is een molecuul bestaande uit drie zuurstofatomen en heeft desinfecterende en ontstekingsremmende eigenschappen. De behandeling wordt uitgevoerd door ozongas op verschillende manieren toe te dienen, afhankelijk van het specifieke gezondheidsprobleem van de hond.
Hier zijn enkele manieren waarop ozonbehandelingen voor honden kunnen worden toegepast:

Ozontherapie via ozonbad:
De hond wordt in een kamer geplaatst waar ozongas wordt verspreid, en de huid van de hond absorbeert het ozon. Dit kan gunstig zijn bij huidaandoeningen of allergieën.

Ozontherapie voor wondgenezing:
Ozon kan worden gebruikt om wonden te desinfecteren en het genezingsproces te versnellen.
Het doel van ozontherapie bij honden is om het immuunsysteem te stimuleren, ontstekingen te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en mogelijk infecties te bestrijden. Het wordt soms gebruikt als aanvullende therapie bij verschillende aandoeningen, zoals gewrichtsproblemen, huidaandoeningen, infecties, en algemene ondersteuning van de gezondheid. Het is echter belangrijk om op te merken dat ozontherapie voor honden niet door alle dierenartsen wordt erkend als een standaardbehandeling, en het is essentieel om met een dierenarts te overleggen voordat u deze vorm van behandeling overweegt.

Hoewel ozontherapie voor honden niet algemeen wordt erkend als een standaardbehandeling, zijn er bepaalde potentiële voordelen die zijn geassocieerd met deze vorm van therapie. Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit en veiligheid van ozontherapie nog steeds onderwerp zijn van onderzoek, en resultaten kunnen variëren. Hier zijn enkele potentiële voordelen van ozonbehandeling voor honden:

Stimulatie van het immuunsysteem:
Ozon kan de activiteit van het immuunsysteem stimuleren, wat kan helpen bij de bestrijding van infecties en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Ontstekingsremmende eigenschappen:
Ozon heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan mogelijk helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat gunstig kan zijn bij aandoeningen zoals artritis.

Verbetert de zuurstoftoevoer:
Ozontherapie kan de zuurstoftoevoer naar weefsels en organen verbeteren, wat het herstelproces en de algemene gezondheid kan bevorderen.

Desinfecterende eigenschappen:
Ozon staat bekend om zijn desinfecterende eigenschappen en kan helpen bij het doden van bacteriën, virussen en schimmels, waardoor het mogelijk effectief is bij bepaalde infecties.

Versnelling van wondgenezing:
Bij lokale toepassing kan ozon de wondgenezing versnellen en helpen bij het verminderen van infectie-gerelateerde complicaties.

Ondersteuning bij huidaandoeningen:
Ozontherapie kan gunstig zijn bij bepaalde huidaandoeningen, zoals allergieën of dermatitis.

Pijnverlichting:
Sommige voorstanders van ozontherapie beweren dat het kan bijdragen aan pijnverlichting, met name bij honden met chronische pijn, zoals bij gewrichtsproblemen.

Ozon behandelingen

  

Trimbeurten

 

Afspraak maken:

Voor een trimafspraak graag appen naar:

Janou Tillemans: 06 - 505 16 969

  WhatsApp direct

BELLEN
WHATSAPP